R-APPIT verpakkingsrobot

Veel chirurgische instrumenten, welke nodig zijn tijdens een operatie, worden aangeboden in instrumentennetten. Van kleine basissets tot groot Da Vinci instrumentarium. Iedere operatie vereist andere apparatuur en heeft een eigen type instrumentennetten. De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) zorgt ervoor dat na iedere operatie het instrumentarium wordt gereinigd, gedesinfecteerd, gecontroleerd, ingepakt en gesteriliseerd. Het instrumentarium is na het doorlopen van dit proces klaar voor de volgende patiënt tijdens een nieuwe operatie.


BREAKING NEWS:

Steelco & R-SOLUTION Medical: een gloednieuw partnership voor de distributie en de serviceondersteuning van de R-APPIT, de verpakkingsrobot voor het automatiseren van het steriele verpakkingsproces binnen de Centrale Sterilisatie Afdelingen.

Steelco wordt de exclusieve distributeur van R-APPIT (in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Nederland), de innovatieve technologie van de Nederlandse start-up R-SOLUTION. R-APPIT verpakt en etiketteert instrumententrays voor sterilisatie; automatisering elimineert de noodzaak van handmatige tussenkomst en het risico van menselijke fouten of besmetting, terwijl de integriteit van de verpakking behouden blijft.

Met de distributie van R-APPIT voegt Steelco een nieuw stuk toe aan zijn pad van herdefinitie en technologische innovatie in de herverwerking van instrumenten voor verbeterde efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid.

Ontdek meer > https://lnkd.in/dSf387D

Reproduceerbaar

R-SOLUTION Medical bedacht “de R-APPIT”, een verpakkingsrobot. De R-APPIT verpakkingsrobot verpakt niet alleen de instrumentennetten volgens de juiste inpakmethodiek, de R-APPIT verzorgt ook een stuk logistiek, tapet de verpakte instrumentennetten en voorziet deze van het juiste etiket.


R-APPIT, de oplossing voor:

- reproduceerbaar verpakken van medisch instrumentarium in instrumentennetten

- validatie van het tourtuous path (slingeringen)

- ARBO technisch verantwoord werken

- de vergrijzing

- ziekteverzuim door toedoen van chronische klachten

- lean logistiek

- verkleinen van de milieu footprint

- digitale registratie van nonconformities

- dataopslag van compleetheid sets

- traceability binnen EPD